Sveže novice o finančnem sistemu

Sreda, 18. 12. 2019

(Izvorno objavo (v angleščini) si lahko ogledate na: https://2012portal.blogspot.com/2019/12/financial-system-update.html)


Na področju finančnega sistema se v ozadju dogaja veliko stvari. Med Črnimi Rodbinami je prišlo do razkola glede tega, kako nadaljevati s svojimi načrti.

Ena frakcija Črnih Rodbin želi čimprej sesuti trenutni finančni sistem preko repo1 trga ter ga nadomestiti z IMF2-ovim centraliziranim kripto finančnim sistemom, kjer bi ljudje plačevali s svojimi pametnimi telefoni, njihovo vedenje pa bi spremljali in ocenjevali s kreditnim sistemom družbenega točkovanja.  

JP Morgan in Deutsche Bank sta oba velika igralca v prihajajoči finančni krizi in oba podpira prej omenjena frakcija Črnih Rodbin. Ta frakcija podpira tudi IMF in politiko ECB3 s Cristine Legarde kot eno njihovih osrednjih figur:  


16. 09. 2019 se je Deutsche Bank pridružila globalnemu blockchain omrežju, ki ga vodi JP Morgan:


V tistem trenutku je ta frakcija čutila, da je čas za naslednji korak in še istega dne so sprožili ogromno anomalijo na repo trgu, ki jo je še nadalje razširila banka JP Morgan tako, da je zadrževala likvidnost pred drugimi bankami:


Od septembra do decembra je ta frakcija nadaljevala s svojimi načrti:


Beta testiranje njihovega sistema naj bi se pričelo ta mesec na Kitajskem:



Njihov načrt je bil sesuti trenutni finančni sistem preko repo trga in nato vpeljati nov sistem do prihajajočega novega leta:


Njihovi načrti so se začeli podirati prejšnji teden, ko je druga frakcija Črni Rodbin skočila v akcijo.

Propad sistema

Ta druga frakcija, ki podpira trenutni dolžniško-suženjski sistem centralnih bank, ne želi, da se sistem sesuje in tako podpira Federalne rezerve.

Ta druga frakcija je sprostila sledeči članek:


Ta članek je razkril situacijo na repo trgu širši javnosti in Federalne rezerve so se zavedale, da če ne bi posredovale, bi se sistem lahko sesul ob novem letu. Njihov odziv je bil obsežen in hiter, v naslednjih nekaj tednih načrtujejo vliti v sistem  za 500 milijard dolarjev likvidnosti:


To je pomirilo situacijo in prva frakcija Črnih Rodbin, ki želi na silo sesuti sistem, sedaj izgublja moč.

Beta testiranje sistema blockchain se je izjalovilo:


Za novo leto ne bo globalnega finančnega sesutja, toda brez posredovanja Federalnih rezerv bi bili bližje popolnemu sesutju kot kdajkoli prej v zgodovini.

Sile Luči NE želijo nenadnega sesutja sistema, one želijo postopno in uravnovešeno razlitje sistema v koraku z vse večjim ozaveščanjem, ki bi vodila v pozitivno finančno Ponastavitev.   

Iz tega razloga naprošajo, da se sledeči meditaciji pridruži čim več ljudi:


To meditacijo bomo izvajali do same aktivacije Dobe Vodnarja.

Teden trgovanja med 13. 01. in 17. 01. 2020 je čas največje možnosti, da se bo situacija na finančnih trgih razpočila v celovito krizo, ki bo vodila do razlitja trenutnega finančnega sistema.

Astrološka karta odprtja New Yorške borze na ponedeljek, 13. 01. 2019 ob 09:30 uri po EST času kaže močno natančno štirikratno konjunkcijo Sonca, Saturna, Plutona in Cerere4, poleg tega bodo vsa ta nebesna telesa tesno skupaj znotraj samo 8 ločnih stopinj, medtem ko se bo Saturn za opazovalce z Zemlje dejansko nahajal za Sončevim diskom!  



Nekateri ljudje pričakujejo, da se bo Deutsche Bank sesula okoli 15. 01. 2020:


Finančni analitik Martin Armstrong preučuje cikle trgov in sklepa, da bo cikel ekonomskega zaupanja okoli 18./19. 01. 2020 dosegel svojo najnižjo točko.  

Dva neodvisna vira sta posredovala, da evropske institucije ne bodo dopustile sesutja Deutsche Bank ter da bodo to prihranile za zadnji trenutek, nekaj podobnega temu:


Kakorkoli, trenutni finančni sistem, ki bazira na zadolževanju, ne more več dolgo vzdržati in evropske centralne banke se že pripravljajo na sesutje:





Kako se bo odvila prihajajoča kriza, ki bo vodila do finančne Ponastavitve, ni znano, vendar so tu možni scenariji:



V nekaj dneh bom objavil sveže novice o aktivaciji Dobe Vodnarja v upanju, da bomo tokrat dosegli kritično število sodelujočih.



Zmaga Luči!

Objavil Cobra ob 15:50


Opombe prevajalke:

1 repo (ang. repurchase agreement) – transakcija, kjer se dve stranki dogovorita (gre za pravno zavezujoč dogovor) o izvedbi dveh nasprotno-smernih poslov v paketu. Prvi del posla predstavlja prodaja vrednostnih papirjev ali drugih finančnih instrumentov, drugi del pa povratni odkup istih oziroma ekvivalentnih vrednostnih papirjev na določen datum v prihodnosti oziroma na poziv. Ob sklenitvi repo posla lastništvo vrednostnih papirjev preide na kupca le-teh. Ta lahko z njimi prosto razpolaga, vendar pa mora ob zaključku posla vrniti enake oziroma ekvivalentne vrednostne papirje prodajalcu, razen v primeru, ko prodajalec ne izpolni svojih obveznosti. Več na: https://bankaslovenije.blob.core.windows.net/publication-files/SNOJ_repo_posli.pdf

2 IMF - International Monetary Fund (Mednarodni denarni sklad)

3 ECB (Evropska  centralna banka, fran. Banque Centrale Europeénne, nem. Europäische Zentralbank) – centralna banka Evropske Unije, ki skrbi za fiskalno in monetarno politiko uradne valute – evro. Banka je bila ustanovljena 1. junija 1998 in ima svoj sedež v Frankfurtu na Majni v Nemčiji. ECB je centralna banka 19 držav Evropske unije, ki so sprejele euro. Njena glavna naloga je ohranjati stabilnost cen v euroobmočju in s tem vzdrževati kupno moč enotne valute, poleg tega določa menjalne tečaje za druge valute, delno nadzira devizne rezerve in rezerve zlata držav, ter zastopa evro na mednarodnih denarnih trgih. Več na: https://sl.wikipedia.org/wiki/Evropska_centralna_banka ter https://www.ecb.europa.eu/ecb/html/index.sl.html.

4 Cêrera (ali Cêres; tudi z oznako 1 Cerera) – najmanjši pritlikavi planet v Osončju in edini v glavnem asteroidnem pasu. 1. januarja 1801 jo je odkril Giuseppe Piazzi, in ga poimenoval po rimski boginji Cereri – boginji rastočih rastlin, žetve in materinske ljubezni. S premerom približno 950 km je Cerera daleč največje in najmasivnejše telo v asteroidnem pasu in vsebuje približno tretjino celotne mase pasu. Nedavna opazovanja so pokazala, da je v nasprotju z nepravilnimi oblikami manjših teles z manjšo težnostjo oblikovana kroglasto. Kadar je najsvetlejša, je le malenkost pretemna, da bi se jo lahko videlo s prostim očesom. Več na: https://sl.wikipedia.org/wiki/Cerera_%28pritlikavi_planet%29.

Komentarji